SCURT ISTORIC

Fondata in 1939, Uzina Mecanica a Sadu a functionat, inca de la inceput, ca fabrica de munitie de infanterie. Dupa Al Doilea Razboi Mondial,a fost inceputa productia de munitie de calibru tip “East”, uzina devenind in scurt timp o componenta importanta a industriei de aparare si un producator de marca, apreciat atat pe plan intern ,cat si pietele externe.

La inceputul anilor `70, a fost construita o noua platforma industriala (Sadu II), destinata fabricatiei de armament de infanterie, in special pistoale mitraliera tip Kalashnikov, amorse si dispozitive de initiere pentru diversele tipuri de munitie fabricate in Romania, precum si capse detonante, atat pentru aplicatii miniere, cat si de armament.

Dupa anul 1989, datorita politicii statului roman de integrare in structurile Euro-Atlantice, uzina a intrat intr-un lung proces de reorganizare si restructurare. De asemenea, prin investitii majore in domeniul productiei de munitie , care au constat in achizitionarea de masini automate de ultima generatie, a crescut capacitatea de productie si, in acelasi timp, s-a diversificat gama de produse prin includerea unor calibre specifice NATO.

Din anul 2002, Uzina Mecanica Sadu este inregistrata ca societate comerciala filiala a Companiei Nationale ROMARM.

ADRESA: Bumbesti Jiu, Str. Parangului nr. 59, Cod postal 215100, Jud. Gorj

TELEFON: 0253.463.868

Situatii financiare 2013 sadu

Raport audit 2013 sadu

UM Sadu – Situatii financiare 2014

UM Sadu - Situatii financiare 2015

Sadu Raportari contabile Sem I 2016

Rap audit fin si sit fin 2016 Sadu

Sadu Raportari contabile Sem I 2017

Uzina Mecanica Sadu – Situatii financiare 2017