ROMARM a participat la conferința Armoured Vehicles Eastern Europe 2022

Suntem mândri să vă anunțăm că liderii ROMARM au participat la conferința Armoured Vehicles Eastern Europe 2022 din Polonia, care a avut loc în zilele de 27 și 28 septembrie la Varșovia. Echipa ROMARM a fost însoțită de managementul Uzinei Automecanica Moreni, cea mai reprezentativă filială pentru un astfel de eveniment dedicat.
Uzina Automecanica Moreni are o tradiție îndelungată în industria de apărare, fiind singurul producător de transportoare blindate pe roți din România.

În cadrul conferinței, au fost discutate noutățile tehnologice si evoluția programelor dedicate vehiculelor blindate din întreaga Europă, însoțite de prezentările unor specialiști renumiți și de sesiuni de networking. Temele cheie și dezbaterile de interes pentru Comunitatea Europeană a Vehiculelor Blindate au stat la baza tuturor discuțiilor și au subliniat necesitatea de reziliență și robustețe în cadrul sistemelor terestre, interoperabilitatea și flexibilitatea în cadrul platformelor, precum și importanța cheie a celor 3 elemente forte: letalitate, supraviețuire, manevrabilitate.

Această conferință a oferit o gamă largă de informații venite din partea unor națiuni diferite și a reunit numeroși lideri de rang înalt din cadrul Forțelor Armate ale României, Poloniei, Slovaciei, Letoniei, Olandei, Croației și oficiali de la Centrul NATO de instruire a forțelor aliate. Pe parcursul celor două zile de conferință, participanții au discutat despre ceea ce fac aceste națiuni pentru a-și îmbunătăți și moderniza flotele de vehicule blindate și pentru a adopta noi tehnologii. Astfel, având în vedere versatilitatea rolurilor, viteza și mobilitatea pe care vehiculele blindate le pot oferi unei forțe armate, nu este surprinzător faptul că națiunile din Blocul Estic acordă prioritate modernizării unităților lor mecanizate.

În concluzie, vehiculele militare blindate vor continua să fie piesa centrală a războiului terestru, în ciuda evoluției senzorilor și a rachetelor ghidate antitanc, precum și a proliferării RPG-urilor. În acest sens, Armata României este focusată pe adaptarea strategiei la noile provocări, fie prin folosirea pe teren a noului model îmbunătățit Piranha V, cât și susținerea anumitor programe de interes pentru „Forțele Terestre Române”.

Adaptată la provocările și programele de achiziție din regiune, Conferința privind vehiculele blindate din Europa de Est ne-a oferit o platformă excelentă pentru discuții asupra desfășurării, achiziției, cooperării și susținerii vehiculelor blindate, reunind șefi de stat major, comandanți de infanterie mecanizată și blindată, șefi de achiziții și directori din industrie, atât din organizații locale, cât și internaționale.