Uzina Automecanică Moreni aniversează 53 de ani de activitate

Luna aceasta, filiala ROMARM, Uzina Automecanică Moreni aniversează 53 de ani de activitate.

Compania a fost înființată în anul 1968 având ca principală activitate producția de transportoare blindate amfibii pe roți, cu tracțiune 4×4, 6×6 și 8×8.

Transportoarele blindate pe roți sunt produse de nișă pe piata militară, care se fabrică exclusiv la Uzina Automecanică Moreni. Printre vehiculele produse de Automecanica Moreni se numără și transportorul amfibiu blindat „SAUR”, transportorul „ZIMBRUL” cu tracțiunea 8×8, RN 94, ABC 79M și AM 7.0 M. Multe dintre produsele fabricate la Moreni au fost folosite la misiuni de securitate și de menținere a păcii.

De-a lungul timpului, obiectul de activitate a fost reprezentat în principal de fabricarea de vehicule militare de luptă, subansamble şi piese de schimb, dar și produse pentru piața civilă gen construcții sudate, piese și ansamble pentru industria de automobil. Parte din procesul de adaptare la economia de piață îl are și dezvoltarea gamei de servicii destinate pieței non-militare. Printre acestea, proiectarea asistată de calculator, noile tehnologii folosite pentru secționarea tablelor de blindaj cu aparatură tip LASER, folosirea instalației de călire în mediu controlat sau instalației de sudură MIG-MAG-WIG, sunt activități care asigură diversificarea proiectelor și adaptarea la cererea din piață. Pentru a realiza toate acestea, fabrica a dezvoltat un sistem de control bazat pe standardul SR EN ISO 9001 – 95, unitatea fiind acreditată de Organismul Militar de Certificare, Acreditare și Supraveghere încă din 1997.

Cum oamenii reprezintă sufletul oricărei companii, le urăm un sincer La multi ani!, atât muncitorilor, inginerilor, cât și conducerii fabricii Moreni.