Ziua Armatei Române salutată de ROMARM

Armata României este una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, care se bucură de un nivel ridicat de încredere şi respect din partea populaţiei, iar săptămâna aceasta este una specială deoarece pe 25 Octombrie 2021 serbăm Ziua Armatei, o zi care ar trebui fixată în inima fiecărui român.

ziua-armatei-romane-aniversare

Pe data de 25 octombrie 1944, Armata Română a eliberat ultima localitate românească de sub ocupație străină – orașul Carei. Odată cu eliberarea oraşului Carei, se atingea obiectivul major al momentului întoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv, acela al eliberării întregului teritoriu de sub ocupaţia germano-maghiară şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940.

Ziua de 25 Octombrie este, prin urmare, una dintre cele mai importante aniversări naţionale în care poporul român își omagiază armata, faptele ei de arme și de omenie și îi cinstește pe toți cei care au onorat sau onorează haina militară cu însemnele statului român sau sunt în slujba patriei și a valorilor, care fac din România o țară implicată și respectată în NATO și UE.

25-octombrie-ziua-armatei-romane

Având în vedere contextul pandemic, instituțiile statului au onorat Ziua Armatei Române într-un cadru limitat, iar ceremoniile militare au respectat toate protocoalele sanitare necesare.

ROMARM este alături de Armata Română și împărtășește aceleași obiective, adică asigurarea siguranței și a integrității teritoriale a României.

La mulți ani, Armatei Române!