Vizita oficială a Ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă la Uzina Automecanică Moreni

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă a vizitat pe 12 octombrie una dintre filiale ROMARM, Uzina Automecanică Moreni. În cadrul acestei vizite, subiectul principal s-a axat pe discuțiile despre stadiul realizării planului de lucrări executate în anul curent, precum și posibilitățile de extindere. În acest sens, s-a acordat o atenție deosebită diversificării colaborării în domeniul mentenanței tehnicii militare din cadrul Uzinei Automecanice Moreni și în anul 2022.

Înaltul oficial român a vizitat facilitățiile de lucru ale uzinei și a subliniat necesitatea identificării, prin cercetare-dezvoltare și prin colaborare, a unor soluții de dezvoltare pentru echipamente noi, avansate tehnologic, care să contribuie la modernizarea tehnicii militare existente.

Ministrul Apărării a declarat că: „Modernizarea tehnicii Armatei României trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare. Pentru aceasta trebuie ca operatorii economici din industria națională de apărare să se adapteze la noile tehnologii. În sprijinul acestui demers, susțin colaborarea Agenției de cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare cu operatorii economici și transferul de tehnologie către aceștia. Se vor înființa, astfel, locuri de muncă cu un grad ridicat de calificare, vom injecta capital în economia românească și vom contribui la revigorarea industriei naționale de apărare. Se vor înființa, astfel, locuri de muncă cu un grad ridicat de calificare, vom injecta capital în economia românească și vom contribui la revigorarea industriei naționale de apărare”.

La întâlnire au participat și persoane importante din cadrul Armatei, precum Generalul Incicaș Teodor – Șeful Direcției generale pentru armament, Generalul Petrescu Daniel – Șeful Statului Major al Apărării, Generalul Mazilu Marian și domnul Socea Gabriel. Din prisma expertizei militare, oficialitățile militare au analizat situația din teren în mod obiectiv și proactiv.

Înființată în 1969 ca și producator de transportoare blindate pentru Armata Română și pentru alte țări partenere, în prezent, Automecanica Moreni are ca domenii de activitate proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, montajul și service-ul pentru transportoare amfibii, autospeciale, vehicule blindate anti-teroriste, bucătării mobile, remorci, bene, produse de tehnică militară și civilă.

Cu siguranță, interesul manifestat de MApN privind extinderea colaborării în domeniul mentenanței tehnicii militare la Automecanica Moreni și în 2022 este un subiect care va fi urmărit îndeaproape de managementul filialei.