Oportunități de colaborare româno-turce în cadrul ICDDA 2022

ROMARM a participat la conferința Industrial Cooperation Days in Defense & Aerospace, pe 12-14 Octombrie, din Ankara, Turkey

Una dintre cele mai interesante conferințe pentru jucătorii din domeniul industriei de apărare, s-a desfășurat luna aceasta în Turcia. Industrial Cooperation Days in Defense (ICDDA) este un eveniment important pentru industria de apărare din Turcia, organizat prin suportul Turkish Defense Industry Agency (SSB) și Ministerul Comerțului din Turcia. ICDDA este o conferință tematică cu spațiu expozițional, dedicată evoluției industriale, științifice, comerciale și tehnice din industria de apărare și aerospațială.

Ediția de anul acesta, ICDDA 2022 a reunit companii responsabile de achiziții, de lanțuri de aprovizionare, furnizori sau producatori importanți și specialiști din domeniu. Alături organizații internaționale renumite, la conferință au participat mai multe firme locale reprezentative pentru industria de apărare din România.

Prezentări B2B la cel mai înalt nivel

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, intr-un cadru exclusiv B2B, au avut loc conferințe la cel mai înalt nivel, workshop-uri, faimoasele sesiuni de achiziții OEM și de politici privind sistemul de aprovizionare. Toate acestea au reprezentat o ocazie de a descoperi noutățile din piață, de a împărtăși experiențe și de a învăța de la cele mai mari firme din lume despre strategia sistemului de aprovizionare.
Evenimentul a reușit să reunească peste 1000 de persoane, mai exact antreprenori, IMM-uri, factori de decizie din industria de apărare și a reprezentat o platfomă ideala pentru:

Oportunități de afaceri pentru ROMARM

Din perspectiva ROMARM, conferința ICDDA’22 a stabilit cadrul unor noi oportunități de afaceri româno-turce.

În cea de a doua zi a evenimentului, echipa ROMARM a avut posibilitatea de a susține o sesiune dedicată adresată companiilor aflate în căutarea unor colaborări sau oportunități de afaceri. Discuția a evidențiat avantajele reciproce și pe termen lung în cazul unei colaborări cu partenerii turci. Astfel, managementul ROMARM este interesat de un parteneriat cu producătorii turci pentru preluarea tehnologiei de fabricare a muniției inteligente de tipul proiectilelor de diferite calibre, folosite pentru apărarea antiaeriană sau chiar de transportoarele Piranha 5.

Conform Directorul General Romarm, Gabriel Țuțu, această posibilă colaborare va fi de un real folos Armatei Române, întrucât va fi satisfăcută cererea de muniții specializate, lucru care poate fi implementat rapid numai printr-un transfer tehnologic.

Avantajele participării la ICDDA

Cea de-a cincea ediție a Industrial Cooperation Days in Defence and Aerospace a fost un eveniment de afaceri remarcabil dedicat companiilor producătoare și orientat către lanțul de aprovizionare, pentru ca antreprenorii și furnizorii să poată relaționa într-un cadru B2B prestabilit și prolific discuțiilor de afaceri sau demarării de noi parteneriate.

Participarea companiei ROMARM la această expo-conferinţă internaţională a fost un prilej extraordinar de a promova potenţialul filialelor, dar și industria de apărare din România.

Reportaj

Știrile PRO TV
Află mai multe