Compania Națională ROMARM și filialele sale au prezentat cele mai interesante echipamente militare în cadrul expoziției BLACK SEA DEFENSE AEROSPACE AND SECURITY

ROMARM a participat la a opta ediție BSDA 2022 cu echipamente și muniții compatibile NATO

Compania ROMARM a participat în calitate de sponsor principal la cea de-a 8-a ediție Black Sea Defense Aerospace (BSDA) 2022, din București, desfășurată pe parcursul a 3 zile, 18 – 20 mai.. După cum se știe, BSDA este cea mai mare expoziție internațională de tehnică militară din Europa de Est dedicată industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securității private.

Ediția BSDA de anul acesta a reunit companii de prestigiu din țară și străinătate, organizate în 3 hangare special amenajate, unde au avut loc și activități demonstrative sau de testare a echipamentelor. Peste 300 de reprezentanți ai autorităților, oficiali români și străini au participat la deschiderea oficială, moment marcat de prezența Ministrului Apărării Naționale Vasile Dîncu, alături de Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, Ministrul Sănătății, Ministrul Transporturilor, cei doi președinți ai Comisiilor de Apărare din Senat și Camera Deputaților, numeroși parlamentari, secretari de stat și prefecți.

Ca reprezentat al industriei de apărare din România, standul ROMARM a fost vizitat de Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, Florin Spătaru, Ministrul Economiei, Daniela Nicolescu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei și înalți oficiali din Armata Română, precum Generalul-maior Iulian Berdilă, Șeful Statului Major al Forţelor Terestre.

ROMARM a expus soluții dedicate industriei de apărare compatibile cu echipamentele NATO

Cu o lungă tradiție în domeniul industiei de apărare din România, compania ROMARM a prezentat cele mai interesante muniții de artilerie și arme de luptă fabricate de filialele sale.

Standul dedicat armelor a atras cei mai multi vizitatori, deoarece acestea au putut fi testate, iar cei interesați au primit cele mai detaliate informații tehnice direct de la specialiștii Fabricii de Arme Cugir sau Uzinei Mecanice Cugir, filialele ROMARM producătoare.

Armele expuse au fost dedicate în principal militarilor, precum arma de asalt, pușca semiautomată, arma de asalt AKM, pușca cu lunetă, mitraliera pe tripod, mitraliera ușoară sau mitraliera calibru 14.5×114 mm pe suport multifuncțional T119, dar au fost prezente și cateva modele dedicate pieței civile, tip pistoale sau pușcă semiautomată.

Produsele realizate de filiala Carfil au fost expuse într-o mare varietate de calibre, de la loviturile termobarice, loviturile pentru AG-7, loviturile HE cu focos electronic de impact Junghans, la sistemele de aruncatoare tip Comando, AG-7DS sau lansator multiplu Hydra.

Cei interesați de muniția de artilerie și accesoriile aferente au putut vedea cele mai căutate cartușe tip NATO sau EST, degetare pentru muniția de infanterie, grenade, focoase cu programator, focoase pentru grenade de mână sau chiar rachete PRN, realizate de Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Mija, Tohan, Metrom, UPS Dragomirești, Uzina Mecanică Plopeni și Electromecanica Ploiești.

Printre noutățile absolute au fost prezentate câteva produse recent omologate sau în curs de omologare, create de echipa de cercetare ROMARM – Uzina Mecanică Plopeni și Uzina Mecanică Mija. Muniția FLARE, lovitura termobarică pentru RPG-9 sau lovitura calibru 30 mm cu proiectil perforant trasor pentru instalațiile navale AK306 / AK630 sunt câteva dintre noile produse realizate în urma proiectelor de cercetare.

La un eveniment de așa anvergură, expoziția s-a desfășurat și în exterior, unde au fost expuse transportorul blindat Saur 2 și autoutilitara AM 7.0 M produse în cadrul Uzinei Automecanice Moreni.

Importanța expoziției BSDA pentru jucătorii industriei de apărare

Evenimentul BSDA reprezintă o platformă excelentă pentru companiile românești, în vederea încheierii de parteneriate care facilitează transferul de tehnologie și know-how din industria națională pentru apărare și securitate, motiv pentru care expoziția a reușit să aducă peste 300 de companii din industria mondială de apărare, aeronautică și securitate, din 32 de țări.

Considerăm că evenimentul de anul acesta a fost un succes, iar ROMARM a reprezentat cu brio industria de apărare din România, standul ROMARM reușind să evidențieze potențialul industriei locale. 

Mulțumim pe această cale filialelor pentru suportul acordat și dedicatei echipei, care dincolo de profesionalism a dat dovadă de anduranță și o prezență impecabilă pe parcursul celor 3 zile.

Despre organizatorul evenimentului BSDA

BSDA 2022, cel mai mare eveniment expozițional din regiunea Mării Negre dedicat industriei de apărare, este organizat de TNT Productions România, cu sprijinul Guvernului României și al Ambasadei S.U.A. la București.