Memorandum de înțelegere cu ASELSAN

Memorandum de înțelegere cu ASELSAN, un gigant în industria armelor turcești

ROMARM a semnat un Memorandum de Înțelegere cu firma ASELSAN, una dintre cele mai mari companii din industria de apărare turcă. Protocolul s-a desfășurat în cadrul Târgul SAHA EXPO Defense and Aerospace de la Istanbul, cel mai important eveniment de profil din Turcia. Memorandumul a fost semnat de Prof Dr Haluk Gorgun, CEO companiei ASELSAN și Gabriel Țuțu, Directorul General ROMARM.  

Acordul prevede dezvoltarea cooperării în domeniul muniției inteligente. În acest scop, părțile vor înființa grupuri de lucru şi vor face schimburi de tehnologie militară.

ASELSAN este una dintre primele 100 de companii din industria de apărare din lume

ASELSAN este una dintre cele mai importante companii din industriile de apărare turcești datorită volumului său mare de producție și tehnologiei de ultimă generație. Compania este considerată una dintre primele 100 de companii din industria de apărare din lume.

ASELSAN este activ în domeniile proiectării, dezvoltării, producției, integrării sistemelor și serviciilor post-vânzare pentru sisteme de comunicații militare, sisteme radar, sisteme de război electronic, sisteme fotoelectrice, sisteme de navigație, sisteme electronice pentru aeronave, sisteme de arme, sisteme de comunicații pentru controlul comenzilor , informații, sisteme de supraveghere și recunoaștere, sisteme marine, sisteme fără pilot și sisteme de colectare a taxelor și traficului.

ASELSAN furnizează tehnologii de apărare pentru forțele armate turcești. În plus, exportă sisteme și soluții către clienți din alte țări sau este implicat în proiecte civile. Produsele ASELSAN sunt esențiale pentru comunicații, radare, senzori sau alte sisteme de apărare pentru a spori competențele în cadrul sectorului industrial.

Obiectivele ROMARM pot fi atinse prin realizarea parteneriatului și transferului tehnologic cu ASELSAN

Acest Memorandum de Înțelegere va permite companiei ROMARM să preia de la producătorii turci tehnologia de fabricare a muniției inteligente, precum proiectile de diferite calibre folosite pentru apărarea antiaeriană sau chiar de transportoarele Piranha V.

Obiectivul principal al Companiei Naționale ROMARM S.A este acela de a redeveni pe termen scurt o societate puternică, ancorată în tendințele din domeniul fabricației de muniție și tehnică militară, dar și transferului de know-how prin promovarea de servicii și produse proprii, de calitate superioară și cu un grad ridicat de flexibilitate, care să conducă la satisfacerea unui segment cât mai mare al pieței. În acest scop politica societății vizează modernizarea instalațiilor industriale din filiale și dezvoltarea unor tehnologii inovative, integrate pentru realizarea produselor speciale cu destinație civilă sau militară, care vor face obiectul transferului de know-how la scara comercială sau care pot rămâne ca produse de serie unică sau mică, cu valoare adăugată semnificativă.