ROMARM a participat la Expoziţia internaţională de tehnică militară – EDEX 2021, din Egipt

ROMARM s-a alăturat celei de-a doua ediții EDEX din Egipt, singura expoziție de servicii de apărare și securitate dedicată tuturor mediilor de lupta din Africa de Nord. De fapt, EDEX este cel mai mare eveniment de apărare din Egipt și Africa, la care, anul acesta au participat peste 400 de companii renumite din domeniul industriei de apărare.

Cu aproximativ 920.000 de militari, cea mai mare putere militară din Africa și una dintre cele mai importante forțe din lume, Egiptul este cadrul ideal pentru un eveniment de apărare și securitate la scară largă. În plus, Egiptul a menținut din punct de vedere istoric investiții continue în armament de ultimă generație, ca strategie de apărare și a consolidat liniile de producție naționale într-o serie de complexe militare. EDEX este sprijinit în totalitate de Forțele Armate Egiptene și este o oportunitate inedită pentru expozanți de a prezenta cele mai recente tehnologii, echipamente și sisteme dedicate pentru lupta pe uscat, pe mare sau în aer.

În calitate de principal expozant în cadrul standului național al României organizat de Patromil, ROMARM a reprezentat industria de apărare din România la salonului Egypt Defence Expo 2021. Pe această cale, mulțumim pentru implicare atât Asociației Patronale a Producătorilor de Tehnică Militară (Patromil), cât și delegației MapN și Ministerului Economiei.

ROMARM participa prima zi la EDEX 2021
Deschiderea oficială EDEX 2021

Compania Națională ROMARM a prezentat munițiile aflate în portofoliu, multe dintre acestea fiind de interes pentru partenerii egipteni. Printre produsele expuse menționăm munițiile de calibru 20 mm, 30 mm și 35 mm, respectiv bombele de aruncător calibru 60 mm, 80 mm și 120 mm sau loviturile reactive pentru aruncătorul de grenade AG-7 si AG-9.  Compania a prezentat și transportorul blindat 8×8 SAUR 2 produs de filiala Automecanica Moreni, care în urma discuțiilor purtate, s-a dovedit a fi un produs de interes pentru piața egipteană.

Pe parcursul celor 4 zile expoziționale, standul României și în particular standul ROMARM au fost vizitate de oficialități ale Ministerului Economiei și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, mai precis ai Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Aeriene și Direcției Generale pentru Armamente.

Mulțumim pentru susținerea și aprecierile primite din partea Dnei. Daniela Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Generalului Gheorghe Dima – șeful delegației militare, precum și Col. Cătălin Cîrlănaru – atașatul militar la Cairo.

EDEX 2021, noi oportunități de cooperare româno-egipteană

Acest eveniment confirmă interesul țării noastre pentru dezvoltarea relațiilor cu statul african, lucru subliniat și de prezența delegației ministeriale mai sus amintite, care a însoțit reprezentanții industriei de apărare din România. În acest sens, ne bucură și interesul manifestat de delegația militară a Egiptului și Șeful Statului Major al Apărării din Egipt, care au purtat discuții cu managementul ROMARM în vederea unei posibile colaborări reciproc avantajoase.

ROMARM si Ministerul Economiei la EDEX
Standul ROMARM – Oficialitățile Ministerului Economiei și reprezentanții MApN, alături de Dir Gen ROMARM, Gabriel Țuțu

Directorul general al C.N. ROMARM SA, Gabriel Țuțu a avut o serie de intrevederi cu partenerii egipteni, în special Ministrul egiptean al Producției Militare, inginerul Mohamed Ahmed Morsi. În urma discuțiilor, Directorul General Țuțu a prezentat o serie de oportunități oferite de industria de apărare românească, fiecare dintre ele prezentând un interes deosebit pentru partenerii din Egipt. În acest sens, delegația română a propus părții egiptene realizarea unei cooperări în vederea producerii în comun a unor muniții aflate în portofoliul C.N. ROMARM SA.

Implicarea ROMARM a fost totală, echipa fiind coordonată de Directorul General, Gabriel Țuțu, care a fost susținut de filialele ROMARM – U.M. Cugir, Carfil SA și UPS Dragomirești.

Echipa ROMARM reprezinta standul la EDEX 2021
Echipa ROMARM

Cum evenimentul expozițional EDEX s-a suprapus cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României, suntem mândri că am susținut interesele României și ale industriei de apărare, chiar în acest moment aniversar, cu importanță istorică.

Ne dorim să ne reîntâlnim cât de curând cu partenerii egipteni, în cadrul expoziției BSDA – Black Sea Defense and Aerospace (BSDA 2022), care va avea loc în luna mai, în București, moment oportun ca industria de apărare din România să demareze noi colaborări.